Mitä FinTech on: rahoituksen digitaalinen vallankumous (2024)

Rahoitusinnovaatiot ovat muuttaneet sekä pankkisektoria että sen prosesseja. Tässä artikkelissa kerromme lisää siitä, mitä FinTech on, mitä rahoitussektorin osa-alueita se kattaa ja miten jotkin rahoitustapahtumia muuttaneet digitaaliset palvelut ja tekniikat toimivat.

Mitä FinTech on: rahoituksen digitaalinen vallankumous (1)

Tässä artikkelissa

 • FinTech Määritelmä: Mitä ovat FinTech-yritykset?
 • FinTech vs. pankki: erot rahoituspalveluissa
 • Mitä rahoitustoimintoja FinTech kattaa?
 • Mihin teknologioihin FinTech perustuu?
 • Pankkitoiminnan tulevaisuus FinTechin kanssa
 • Miten yrityksesi voi hyötyä FinTechistä?

Jos maksat älypuhelimella tai lähetät rahaa sovelluksen kautta, olet jo osa useiden miljardien dollarien markkinoita, jotka mullistavat finanssimaailman: FinTech. Vuoden 2021 FinTech Startup Monitorin mukaan niitä onSaksassa on noin 712 FinTech-yritystä. Nämä tekniikat kehittyvät mukanaLaskenta- ja taloushallinnon ohjelmistooptimaalinen teknologinen työkalu yrityksille.

FinTech Määritelmä: Mitä ovat FinTech-yritykset?

FinTech on lyhenne sanoista Financial Technology, ja se perustuu uusien teknologioiden käyttöön rahoituspalvelujen kehittämiseen ja tarjoamiseen yksityishenkilöille ja yrityksille. Mutta miten FinTech toimii? FinTech ei ole yksittäinen teknologia, vaan kokonainen sektori. Se sisältää yrityksiä, jotka ovat sitoutuneet innovaatioihin parantamaan tai automatisoimaan tarjontaansa, palveluita ja prosesseja eri rahoitusalueilla.

Oletko koskaan ollut vihainen pankkiisi, koska et pystynyt suorittamaan maksua verkossa? FinTech syntyi juuri tästä syystä: kaventaakseen kuilua perinteisten pankkien tarjoamien palveluiden ja yhä enemmän teknologiataitoisten asiakkaiden odotusten välillä.

FinTech-toimintaa harjoittavat sekä vakiintuneet pankit että start-up-yritykset, jotka haluavat vastata erityisiin rahoitustarpeisiin. FinTech-ekosysteemin menestys johtuu siitä, että se keskittyy joustavuuteen ja asiakasläheisyyteen sekä tehokkaiden ratkaisujen tarjoamiseen sovellusten ja verkkoalustojen avulla.

FinTechin tavoitteena on tarjota yksityisille ja yrityksille parempia rahoitusratkaisuja eri osa-alueilla, mukaan lukien investoinnit, luotonanto (esim. yhteistyötalousaloitteiden, kuten esim.Yleisölainaus) ja maksuprosesseja. Lisäksi pankkipalveluita ja asiantuntemusta kehitetään mmNeopankitVaikka FinTech ei vielä pysty korvaamaan pankkitoimintaa sataprosenttisesti, se tarjoaa lisäarvoa perinteisten pankkien finanssipalveluihin: halvempia palveluita, enemmän läpinäkyvyyttä ja mahdollisuuden vertailla erilaisia ​​tarjouksia.

FinTech vs. pankki: erot rahoituspalveluissa

YksiSuorapankin ING Saksan ja konsulttiyrityksen Barkow Consultingin tutkimuspaljasti, että digitaalisen pankkitoiminnan käyttö on lisääntynyt huomattavasti Covid-19-terveyskriisin aikana. Vuonna 2020 sähköisten pankkipalvelujen käyttäjien määrä kasvoi 43,8 miljoonasta 46,8 miljoonaan.

Tämä digitaalisten rahoituspalvelujen käyttäjien määrän kasvu on FinTechille tärkeää, koska ala on riippuvainen verkkorahoitusvälineiden käyttöönotosta ja käytöstä – ja juuri niin on tapahtunut viimeisen kolmen vuoden aikana.

Huomattavin ero perinteisten pankkien ja FinTechien palveluiden välillä on se, että FinTechin palvelut on suunniteltu niin yksityishenkilöiden kuin suurten ja pienten yritysten saavutettaviksi. Kaikkea voi hallita älypuhelimeen asennetun sovelluksen ja internetyhteyden kautta.

Nykyään FinTech-käyttäjät voivat asioida rahoitustuotteilla ja -palveluilla täysin digitaalisessa ympäristössä. Heidän ei tarvitse ottaa yhteyttä pankkiinsa sähköpostitse tai puhelimitse, käydä konttorissa tai turvautua palveluihin ja tuotteisiin, jotka eivät vastaa heidän tarpeitaan.

Voisi ajatella, että FinTech tarjoaa tiettyjä etuja perinteisen pankin palveluihin verrattuna - sekä kustannusten että toimivuuden ja saavutettavuuden osalta.

FinTech-ekosysteemillä on kuitenkin haaste. Sen täytyy rakentaa luottamusta, joka saavutetaan turvallisuudella. Siksi oli tärkeää ottaa käyttöön säädökset kaikkein innovatiivisimmista näkökohdista - ei vain turvallisuuden takaamiseksi, vaan myös käyttäjille ja asiakkaille tiedottamiseksi FinTech-yritysten uusien palveluiden ja tuotteiden eduista ja riskeistä.

Mitä rahoitustoimintoja FinTech kattaa?

FinTechit mahdollistavat nyt sekä yksityishenkilöille että yrityksille mahdollisuuden harjoittaa liiketoimintaa ja hankkia rahoitustuotteita tai -palveluita, jotka vielä muutama vuosi sitten olivat mahdollisia vain offline-tilassa tai joita ei ollut olemassa. Rakennat siis suurta ekosysteemiä, jonka voimme jakaa neljään pääluokkaan:

1.Sijoitus:Varainhoito, joka tarjoaa alhaiset palkkiot ja hyödyntää tekoälyä. Tähän tarkoitukseen on saatavilla esimerkiksi osakkeita, ETF:itä ja kryptovaluuttoja.

2.Rahoitus:Digitaaliset alustat luoton saamiseksi. Näitä ovat muun muassa joukkorahoitus ja joukkosijoittaminen.

3.Robo-neuvojat:Digitaaliset omaisuudenhoitajat, jotka tarjoavat sijoittajille algoritmeihin perustuvan automatisoidun sijoitusprosessin. Yksi esimerkki tähän teknologiaan perustuvasta FinTechistä on uuspankit.

4.Maksutapahtumat:FinTech-yritykset, jotka käsittelevät vaihtoehtoisia maksutapoja ja helpottavat maksamista asiakkailta ja niiden välillä mobiilisovellusten ja/tai digitaalisten alustojen kautta. Tämä sisältää palveluntarjoajat kryptovaluuttojen ja lohkoketjun alalla.

Mitä FinTech on: rahoituksen digitaalinen vallankumous (2)

Jokainen näistä neljästä laajasta kategoriasta sisältää erilaisia ​​palveluita ja alustoja, ja jotkut palvelut kattavat useamman kuin yhden luokan. Katsotaanpa nyt tarkemmin joitain tarjolla olevia palveluita:

Lainat ja luotot

Monet pienet yritykset kohtaavat ongelman, koska he eivät saa pankkien rahoitusta. Monissa tapauksissa rahoituslaitokset kieltäytyvät myöntämästä lainoja tai luottoja.

Tämä on yksi syy, miksi yritys voi harkita FinTech-ratkaisun käyttöä: saada lainaa tai luottoa ja rahoittaa itsensä. Jotkut yleisimmin käytetyistä lainojen tai luottojen myöntämismenetelmistä pk-yrityksille ovat P2P (Peer-to-Peer), Joukkorahoitus ja Joukkolainaus.

Aloita seuraavaon esimerkki osallistavasta rahoitusmuodosta tai joukkorahoitusalustasta Saksassa. Se tuo startupit yhteen sijoittajien kanssa, jotka haluavat tukea taloudellisesti projektia, ideaa tai yritystä. Hankkeen toteutumisesta eivät päätä pankit tai muut rahaa lainaavat laitokset, vaan suoraan joukko.

Crowdlending Platformtuo yhteen rahoitusta hakevat pk-yritykset sijoittajien kanssa, jotka haluavat sijoittaa säästönsä. Voit lainata rahaa suoraan yrityksille, jotta ne voivat rahoittaa projektejaan edullisesti, helposti ja verkossa.

Molemmat kloJoukkolainaus- ja joukkorahoitusaloitteetRahoitus tulee muilta ihmisiltä tai yrityksiltä, ​​jotka ovat halukkaita investoimaan innovatiivisiin hankkeisiin vastineeksi tuottoa. Tämä tapahtuu joko siksi, että perinteiset pankit eivät halua sijoittaa tai koska projektitiimi tai yritys ei halua ottaa yhteyttä pankkiin.

Neopankit ja automatisoitu prosessinhallinta

Neopankit harjoittavat liiketoimintaansa täysin digitaalisestiVerkkopankkisovelluksetInternetin ja mobiililaitteiden osalta, jolloin saavutetaan kustannussäästöjä, jotka siirtyvät asiakkaille maksusäästöjen muodossa.

Tähän uuteen digitaaliseen pankkitoimintaan liittyvä teknologia on muuttanut perusteellisesti tapaamme hallita henkilökohtaista taloutemme. Voit esimerkiksi tehdä siirrot matkapuhelimesta minuuteissa tai jopa hallita tilejä eri valuutoissa sovelluksen kautta.

Toisaalta yritystasolla on tärkeää hallita hyvää taloudellista toimintaa ja prosesseja. FinTech-tuotteita ovat mmTaloushallinnon ohjelmistoja yrityskulujen hallintaympäristöt. Nämä työkalut helpottavat hallintotyötä, mikä vähentää kustannuksia ja yksinkertaistaa valvontaa ja seurantaa. Myös tulosennusteet ovat mahdollisia.

Maksut ja siirrot

Monet yritykset ovat tehneet sen välttääkseen yksinomaisen riippuvuuden pankistaMobiilipankki-ohjelmistotai FinTech-tuotteita, jotka helpottavat maksuliikennettä asiakkaille ja ratkaisuja, kuten virtuaalisia tai fyysisiäPOStarjous. Jälkimmäiset mahdollistavat jopa maksamisen myyntipisteessä älypuhelimesi sovelluksella.

Siirtojen osalta ilmaantuu yhä enemmän uusia FinTech-ratkaisuja, jotka mahdollistavat siirrot pankkitilien välillä - jopa kahden eri valuutan maan välillä. Asianmukaisten rahoitusratkaisujen käytössä on se suuri etu, että perinteisiin pankkitapahtumiin liittyvät korkeat siirtomaksut pienenevät merkittävästi.

Kryptovaluutat (maksutapahtumat)

Kryptovaluuttoja tulisi korostaa esimerkkinä transaktioiden ja maksujen vallankumouksesta.

Tämä tekniikka koskee valuuttoja, joita ei ole olemassa fyysisessä muodossa ja yleensätallennetaan digitaaliseen lompakkoontulla. Hallituksen tai keskuslaitoksen sääntelyä ei ole. Kryptovaluutat ovat digitaalisia hyödykkeitä, jotka voivat taata omistuksen, suojata liiketoimia ja estää petoksia kryptografisen salauksensa ansiosta.

Toinen ominaisuus on, että kryptovaluuttatapahtumat eivät vaadi välittäjiä (esim. rahoituslaitoksia tai hallituksia). Tulee hajautettu tietokanta nimeltäBlockchainkäytetään yhteistä kirjanpitorekisteriä tapahtumien vahvistamiseen. Tarkastellaan tätä tekniikkaa tarkemmin myöhemmin.

Mihin teknologioihin FinTech perustuu?

FinTechin päätavoitteena on helpottaa ja yksinkertaistaa pankkipalveluita käyttäjälle. Tähän tarkoitukseen käytetään teknologioita, kuten tekoälyä, mobiiliteknologiaa ja lohkoketjua.

1. Tekoäly (AI)

FinTech käyttäätekoälyyhdessäTietojen analysointi, ennakoida ja mitata henkilön tai yrityksen tarpeita. Tavoitteena on tarjota erityistarpeita vastaavia rahoitusratkaisuja.

FinTech-esimerkki on:Robo-neuvojattai robo-neuvojat, joita käytetään rahoitussijoitusten alalla. Ne mukautuvat asiakkaiden tarpeisiin – salkun koosta ja maksujen tasosta riippumatta. Tätä teknologiaa käyttämällä voidaan vähentää merkittävästi asiakkaiden ja laitosten kustannuksia.

FinTech-yritykset, jotka käsittelevätrahoitusriskien hallintatarkastella yrityksen taloudellisia ja ei-taloudellisia tietoja ja tunnistaa mahdollisia ongelmia tulevaisuudessa. Tekoälyn ja koneoppimisen yhdistelmä vähentää virheiden todennäköisyyttä suuria tietomääriä analysoitaessa.

Tekoäly auttaa jatkuvasti arvioimaan taloudellista tilannetta ja tunnistamaan poikkeamia ja trendejä. Tästä voi olla hyötyä sekä lainanantajille että yritysten talousjohtajille, koska heillä on tietoja, joiden avulla he voivat valita, minkä muiden yritysten kanssa työskennellä tai kumppanuutta.

2. Mobiilitekniikka

FinTech-yritykset tarjoavat sovelluksia, jotka mahdollistavat monet toiminnot, joihin tyypillisesti käytämme pankkipalveluita. Esimerkki tästä on tämäkontaktitonMaksaminen matkapuhelimilla NFC-yhteyden kautta. Tämä tekniikka siirtää tiedot suoraan ja lähes välittömästi käyttäjän matkapuhelimesta POS-laitteeseen.

QR-koodeja voi käyttää myös maksamiseen. He työskentelevät sovellusten kautta, jotka tallentavat karttatietoja QR-kuvaan. Esimerkiksi verkkokauppayritykset käyttävät jo tätä maksutapaa säästääkseen asiakkaitaan korttitietojen manuaalisesta syöttämisestä ja tehdäkseen maksuista turvallisempia.

Jopa tekniikat, kuten ToneTag formobiilimaksaminen äänisignaaleilla(artikkeli englanniksi) ovat jo käynnissä. ToneTagin avulla maksutiedot välitetään salattuna päätelaitteesta matkapuhelimeen ääniaaltojen kautta. Matkapuhelin muuntaa tiedot analogisiksi signaaleiksi, jotta tapahtumat voidaan hyväksyä myös ilman Internet-yhteyttä. Toisin kuin NFC-teknologia, joka vaatii matkapuhelimen varustamista lisälaitteistolla, äänellä maksaminen vaatii vain ohjelmiston matkapuhelimessa.

3. Lohkoketju

Blockchainin määritelmä Gartnerin mukaan:

Lohkoketju on jatkuvasti kasvava luettelo kryptografisesti allekirjoitetuista tapahtumatietueista. Nämä tapahtumat ovat peruuttamattomia ja jakavat kaikki lohkoketjun osallistujat.

Jokaisella tietueella on aikaleima ja viittaukset aikaisempiin tapahtumiin. Näiden tietojen avulla kuka tahansa, jolla on käyttöoikeudet, voi seurata tapahtumaa missä tahansa vaiheessa sen historiaa ja kaikilta lohkoketjun osallistujilta.

Lohkoketju tulee olemaan monien päivittäisten toimiemme takana tulevaisuudessa: se ei ole vain teknologia transaktioiden suorittamiseen, vaan se on vähitellen vakiinnuttanut asemansa muilla aloilla, kuten digitaalisessa identiteetissä, rahoituspalveluissa, älykkäissä sopimuksissa, autoteollisuudessa,Metaverseja telelääketiede. Yleensä sitä voidaan käyttää kaikentyyppisten tietojen hallintaan turvallisesti ja hajautetusti. Blockchain tarjoaa mahdollisuuden automatisoida tietojen hallinta ja korjata mahdolliset virheet tietojenkäsittelyssä.

Niitä on erilaisiaLohkoketjujen tyypit. Voit rakentaa julkisia blockchain-verkkoja, joihin kuka tahansa voi liittyä ja osallistua. Esimerkki tällaisesta verkosta on Bitcoin. Julkisten blockchain-verkkojen lisäksi on olemassa myös yksityisiä, joita hallinnoi rajoitettu määrä osallistujia. Nämä hallitsevat pääsyä ja ylläpitoa.

Lohkoketjun ja kryptovaluuttojen alalla onÄlykkäät sopimukset. Nämä ovat sopimuksia, jotka toteutetaan vain, jos ennalta määrätyt ehdot täyttyvät. Kolmannen osapuolen, kuten pankin, vahvistusta tai hyväksyntää ei vaadita. Älykkäät sopimukset ovat tapa automatisoida sopimuksen täytäntöönpano ja sen hallintaan liittyvä työnkulku ja vaivaa. Yritystasolla niitä voidaan käyttää yrityksen ja sen tavarantoimittajien välisten suhteiden hallintaan, joukkorahoitukseen taiCrowdlending Initiativetai jopa olla hyödyllistä toimitusketjun parantamisessa.

4. Tietojen analysointi

Tietojen analysointi auttaa optimoimaan finanssipalvelujen tehokkuutta esimerkiksi pankkialan tietojenkäsittelysovelluksissa. Tämä tekniikka mahdollistaa yhä monipuolisemman tiedon käsittelyn suuremmilla nopeuksilla - jopa reaaliajassa. Tämä parantaa prosesseja ja myös käyttökokemusta.

On olemassa moniaTietojen analysointityökalut, ja niillä on keskeinen rooli yrityksissä kaikilla toimialoilla - olipa kyse sitten sisäisten prosessien parantamisesta tai siitä, että tieto on tuote. Jotkut työkalut on suunniteltu kaappaamaan, tallentamaan ja luokittelemaan tietoja kuvioiden, kuten big datan, havaitsemiseksi. Big Data käsittelee valtavia määriä tietoa.

Toinen tämän tekniikan mahdollinen sovellus on ennustava analyysi tilanteiden ennustamiseksi olemassa olevan datan perusteella. Näimme, kuinka tämä toimii, kun selitimme tekoälyyn perustuvaa luottoriskinhallintaa. Kun meillä on niin paljon tietoa, on tärkeää paitsi käsitellä sitä myösraporttien luomiseen. Nämä on visualisoitava tavalla, joka tekee niistä helpompia ymmärtää ja mahdollistaa intuitiivisemman päätöksenteon.

Pankkitoiminnan tulevaisuus FinTechin kanssa

FinTech-yritykset muuttavat tapaamme ymmärtää pankkimaailmaa. Vielä muutama vuosi sitten hän oli melko liikkumaton, mutta nyt hänen on pakko sopeutua. Silti pankkisektorilla on jäykät ja hitaat rakenteet, jotka vaikeuttavat sen kilpailua ketterämpien ja vähemmän vertikaalisten FinTech-yritysten kanssa. Tästä syystä hän työskentelee usein heidän kanssaan.

Aiemmin vain offline-tilassa tarjotut palvelut ovat ottaneet harppauksen verkkomaailmaan tai ovat tekemässä niin. Tämä edistää tavalla tai toisella pankkitoiminnan kehitystä. FinTechit tarjoavat innovatiivisia ratkaisuja ja mukavuutta, kun taas suuret instituutiot (pankit) tarjoavat valmiuksia niiden toteuttamiseen ja tarvittavan luottamuksen.

Miten yrityksesi voi hyötyä FinTechistä?

Nyt kun tiedät hieman enemmän FinTechin määritelmästä ja sen toiminnasta, mietit todennäköisesti, kannattaako jokin näistä ratkaisuista ottaa käyttöön liiketoiminnassasi.

Yksi FinTechin eduista pk-yrityksille on mahdolliset säästöt, koska se mahdollistaa nopeammat ja automatisoidut menettelyt, mikä vähentää rahoitustapahtumiin käytettyä aikaa ja kustannuksia.

Toinen etu on kansainvälisten rahoitustapahtumien helppous. Pk-yrityksille, jotka haluavat lähteä ulkomaille, kansainväliseen pankkitoimintaan liittyvät korkeat kustannukset ovat este. Fintechit voivat voittaa tämän esteen, koska he ovat yrityksiä, joilla on usein hyvä käsitys kansainvälistymiseen liittyvistä tarpeista.

Toisaalta FinTech on myös malli, jonka avulla voidaan toteuttaa ekologisesti ja taloudellisesti kestäviä logistiikan käytäntöjä ja strategioita. Esimerkiksi maksuliikenteestä yrityksissä ei voida ainoastaan ​​tehdä kannattavampaa ja turvallisempaa, vaan myös kestävämpää, koska aineellisten resurssien käyttöä vähennetään uusien rahoitus- ja maksuratkaisujen avulla. Yritykset, jotka ovat sitoutuneet kestävään kehitykseen kaikissa prosesseissaan, voivat hyödyntää FinTech-teknologioita parantaakseen käsitystään asiakkaita, työntekijöitä ja yhteiskuntaa kohtaan.

FinTech voi olla loistava liittolainen pk-yrityksille ja yksityishenkilöille, jotka etsivät vaihtoehtoa tai täydennystä perinteisille pankeille.

Haluatko tietää lisää? Katso sitten meidänRahoituspalvelujen ohjelmistohakemistolöytääksesi lisää tuotteita.

Tämä artikkeli saattaa viitata tuotteisiin, ohjelmiin tai palveluihin, joita ei ole saatavilla alueellasi tai joita voivat rajoittaa maan lait tai määräykset. Suosittelemme ottamaan suoraan yhteyttä ohjelmiston toimittajaan saadaksesi tietoja tuotteen saatavuudesta ja lainmukaisuudesta. Sukupuoli Huomautus: Paremman luettavuuden vuoksi tällä verkkosivustolla käytetään urosmuotoa henkilökohtaisten nimien ja henkilösubstantiivien kohdalla. Tasa-arvoisen kohtelun vuoksi vastaavat ehdot koskevat yleensä kaikkia sukupuolia. Lyhennetty kielilomake on vain toimituksellisista syistä, eikä se sisällä arviointia.

As a seasoned expert in the field of FinTech, I bring a wealth of knowledge and experience to unravel the intricate concepts embedded in the provided article. Having navigated the evolving landscape of financial technology, I am well-versed in the disruptive innovations that have transformed traditional banking and financial processes.

The article in question delves into the realm of FinTech, exploring its definition, its impact on the banking sector, and the various technologies underpinning its functionalities. Let's break down the key concepts covered:

FinTech Definition: Was sind FinTech-Unternehmen?

 • Financial Technology (FinTech): Utilizes new technologies for developing and delivering financial services to individuals and businesses. It's not a single technology but an entire sector dedicated to innovating and automating processes in various financial domains.

FinTech vs. Bank: Unterschiede in den Finanzdienstleistungen

 • Digital Banking Surge: The article highlights the increase in users of electronic banking services during the Covid-19 pandemic, showcasing a shift towards digital financial services.

Welche Finanzaktivitäten deckt FinTech ab?

 • Four Major Categories of FinTech Activities:
  1. Investition (Investment): Involves asset management, low-cost commissions, and AI-driven benefits, covering stocks, ETFs, and cryptocurrencies.
  2. Finanzierung (Financing): Digital platforms for accessing loans, including crowdfunding and crowdinvesting.
  3. Robo-Advisors: Digital wealth managers using algorithm-based automated investment processes.
  4. Zahlungsverkehr (Payments): FinTech companies facilitating alternative payment methods and transactions via mobile applications and/or digital platforms. Includes cryptocurrency and blockchain service providers.

Auf welchen Technologien basiert FinTech?

 • Key Technologies Leveraged by FinTech:
  1. Künstliche Intelligenz (Artificial Intelligence - KI): Used for robo-advisors, financial risk management, and analysis of large datasets to anticipate and meet specific user needs.
  2. Mobile Technologie (Mobile Technology): Facilitates digital banking through applications, contactless payments, QR codes, and emerging technologies like sound-based mobile payments.
  3. Blockchain: A decentralized and secure ledger system used for various financial activities, including cryptocurrencies and smart contracts.
  4. Datenanalyse (Data Analytics): Optimizes the efficiency of financial services by processing diverse information in real-time, enhancing user experience.

Die Zukunft des Bankwesens mit FinTech

 • Changing Landscape of Banking: FinTech companies are reshaping traditional banking, introducing innovative solutions, and forcing the banking sector to adapt. Collaboration between traditional banks and agile FinTech firms is becoming common.

Wie kann dein Unternehmen von FinTech profitieren?

 • Benefits for Businesses: FinTech offers potential savings through faster and automated procedures, especially beneficial for small and medium-sized enterprises (KMU). It also facilitates easier international financial transactions and can contribute to sustainable business practices.

In conclusion, the FinTech revolution is a multifaceted transformation driven by innovative technologies, changing user behaviors, and the need for more efficient financial services. As businesses and individuals navigate this evolving landscape, embracing FinTech can unlock new opportunities and efficiencies in the financial domain.

Mitä FinTech on: rahoituksen digitaalinen vallankumous (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 5812

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.