Investing 101: Täydellinen opas sijoittamisen perusteisiin - NerdWallet (2024)

LISÄÄ TÄTÄSijoittaminenEläkesuunnittelu

Lue oppaamme eläkesuunnitteluun

Tämä artikkeli on osa NerdWalletin selkeää selitystä rahojesi rakentamisesta, kasvattamisesta ja hallinnasta.

Lue koko opas

Investing 101: Täydellinen opas sijoittamisen perusteisiin - NerdWallet (1)

Investointi 101: Yhteenveto perusasioista

Sijoittamisessa on kyse säästöjen moninkertaistamisesta. Ennen kuin sukeltaamme kaikkiin sen tekemiseen liittyviin yksityiskohtiin, tässä on muutamia sijoittamisen perusteita aloittelijoille:

 • Kuinka paljon rahaa tarvitset sijoittamisen aloittamiseen:Ei paljon. Itse asiassa on matemaattisesti todistettu, että on parempi aloittaa pienestä kuin odottaa, kunnes sinulla on enemmän käyttöön otettavaa – vaikka yrittäisitkin päästä kiinni matkalla. Tämä pieni silmien avaaja johtuu taikakaavasta, jota kutsutaan korkokoroksi. (Tutustumme hetkessä siihen, miten se toimii, ja - joo - meillä on sitä varten laskin.)

 • Mihin sijoittaa:Osakkeet ovat yksi vaihtoehto. Voit myös harkita sijoitusvälineitä, jotka tarjoavat altistumista osakemarkkinoille. Osakemarkkinat ovat paikka, joka tarjoaa parhaan pitkän aikavälin tuoton rahoillesi.

 • Kuinka ostaa osakkeita:Helpoin tapaalkaa sijoittaa osakkeisiin, ja yleisin on ostaa sijoitusrahasto - sijoitustyyppi, joka yhdistää rahaa monilta sijoittajilta ja sijoittaa sen ryhmään erilaisia ​​​​osakkeita; kutsua sitä "munat monissa koreissa" -lähestymistapaksi.

 • Rahan ansaitsemisen salaisuus osakkeilla:Pysy sijoittuna. Aika (antaa sijoituksiesi ratsastaa markkinoiden väistämättömiä lyhytaikaisia ​​karkeita paikkoja) ja temperamentti (kyky pysyä viileänä, kun muut ovat sekaisin) ovat avaimet sijoitusmenestykseen. Näin sanoo kaveri, josta olet ehkä kuullut nimeltä Warren Buffett.

Nyt kun maa on käsillä, kaivetaan sisään.

ILMOITUS

Investing 101: Täydellinen opas sijoittamisen perusteisiin - NerdWallet (2)

Etsi ja siirrä kaikki vanhat 401(k)-laitteesi – ilmaiseksi.

Jäljelle jääneet 401(k)s katoavat, unohtuvat tai kuluvat usein korkeiden maksujen takia. Capitalize siirtää ne yhteen hallitsemaasi IRA:han.

aloita konsolidointi

Capitalizen verkkosivuilla

Säästäminen vs. sijoittaminen

Siellä ontallentaa(rahojen kerääminen) ja sitten onsijoittaminen(saamalla sen lisääntymään). Niiden välillä on kaksi suurta eroa: aika ja tilin tyyppi, jota käytät rahojesi säilytyskynänä.

 • Tallentaaon se, mitä teet rahoilla, joita aiot käyttää maksaaksesi lyhyen aikavälin tavoitteita - seuraavan viiden vuoden aikana. Rahat kuuluvat tilille, jolla se on likvidiä – eli helposti saatavilla – ja turvallista, kuten akorkeatuottoinen säästötilitai jopa CD, jos olet varma, että tarvitset varoja vasta tietyn päivämäärän jälkeen.

 • Sijoittaminenon se, mitä teet rahoilla, jotka on varattu pitkän aikavälin tavoitteisiin, kuten eläkkeelle jäämiseen. Pitkällä aikahorisontilla voit asettaa kasvun likviditeetin sijaan etusijalle.

Mitä vikaa on vain pelata varman päälle kaikilla eläkerahoillasi ja pitää ne käteisenä? Inflaatio! Dunn duuunnnn.

Ajan myötä,inflaatio heikentää käteisen ostovoimaa. Tämä vaikutus on erityisen voimakas, kun inflaatio on korkea, mutta se on totta myös tyypillisinä vuosina, jolloin inflaatio on 2 tai 3 prosenttia. Vain 3 %:n inflaatiolla, kun menet kuluttamaan 100 dollarin setelin, jonka piilotit kahvitölkkiin viime vuonna, sillä rahalla saat vain 97 dollarin arvosta päivittäistavaroita verrattuna siihen, mitä se olisi saanut viime vuonna. Toisin sanoen käteisellä, jolla olet istunut, ei osteta niin paljon kuin ennen, koska kaikki on kallistunut 3 %. Näin on mahdollista säästää rahaa ja menettää rahaa – eli ostovoimaa – samanaikaisesti.

Kuvittele nyt vuosikymmeniä kestäneen inflaation vaikutus rahapampuihin. Itse asiassa sinun ei tarvitse kuvitella - tämäinflaatiolaskurinäyttää sinulle.

Haluat omasipitkäaikaisia ​​sijoituksiaylittää inflaation, eikö niin? Hyvin…

ILMOITUS

Investing 101: Täydellinen opas sijoittamisen perusteisiin - NerdWallet (3)

Hanki rahoitussuunnitelma ja rajoittamaton pääsy Certified Financial Planner™ -palveluun hintaan 30 $/kk

Tilanteesi ja tavoitteidesi mukaan räätälöity rahoitussuunnitelma

Pääsy Certified Financial Planner™ -palveluun rajoittamattomien puhelujen tai viestien kautta

Alhainen maksu 30 dollaria/kk tai 300 dollaria/vuosi

CHATTI NEUVONANTAJAN KANSSA

NerdWallet Advisory LLC

Pitäisikö sinun sijoittaa osakemarkkinoille?

Katsaus tärkeimpien omaisuusluokkien historialliseen tuottoprosenttiin osoittaa, että osakemarkkinat antavat sinulle suurimman vastineen rahoillesi. Historiallisestiosakemarkkinat'skeskimääräinen vuosituotto on 10 % ennen inflaatiota; muut omaisuusluokat ovat harvoin lähellä tätä.

Mutta monet ihmiset sanovat, että heidän mielestään se on liian riskialtista tai he eivät tiedäkuinka sijoittaa rahaa. Vaikka tämä on perusteltu huolenaihe, ja sijoittamiseen liittyy menetyksen riski, sillä on amonipuolinen portfoliovoi varustaa sinut paremmin markkinoiden nousuihin ja laskuihin ja lopulta saavuttaa tavoitteesi.

Sinun dollareistasi voi tulla arvokkaampia

Jos aloitat sijoittamisen nyt, voit antaa säästödollareidesi mennä ajoneuvoon, josta voit pitää kiinni vuosia, ja saada siitä mahdollisesti arvokkaamman kuin aloittaessasi.

Se on kuin käänteinen inflaatio: hampurilainen, jonka voit ostaa 1 dollarilla ollessasi lapsi, maksaisi sinulle viisi dollaria vuosikymmeniä myöhemmin. Mutta et voi säilyttää 1 dollarin hampurilaista poissa vuosia ja myydä, kun sen arvo on 5 dollaria. Sen sijaan voit ostaa osakkeita joukosta hampurilaisen valmistukseen osallistuvia yrityksiä – pulla- ja naudanlihanvalmistajia, pakkausten valmistajia, jälleenmyyjiä ja ravintoloita (näytämme hetken kuluttua) – ja hyötyä niiden kasvusta. niitä.

» Tarkista mahdolliset tuottosi: Sijoituslaskuri

Koronkoron edut

Mikä on korkokorko? Se on kuin karkaava rahan lumipallo, joka kasvaa ja kasvaa pyöriessään. Tarvitset vain aloitusrahaa saadaksesi sen käyntiin.

Kun korkoa alkaa kertyä alkusijoituksellesi, se lisätään käteispalloosi. Ansaitset edelleen korkoa, saldosi arvo kasvaa ja kiihtyy – ja se jatkuu.

Mitä nopeammin saat lumipallon pyörimään, sitä suuremmaksi se voi kasvaa. Käydään nyt läpi kuinka saada pennisi moninkertaistumaan.

4 tapaa aloittaa sijoittaminen

Jos omistat sijoitusrahaston (esimerkiksi kohdassa 401(k), onnittelut! - omistat jo osakkeita. Monet ihmiset eivät ymmärrä sitä.

Mutta tämä on vain yksi tavoista, joilla sijoittajat voivat päästä mukaan planeetan suurimpaan vaurauttamiskoneeseen. Neljä yleisintä sisääntulopaikkaa osakemarkkinoille ovat:

1. Yksittäiset varastot

Emme sokerita sitä:Yksittäisten osakkeiden ostaminenvaatii reilun määrän tutkimusta, jatkuvaa huolellisuutta ja riskinottoa. Nämä eivät ole asioita, joita useimmat eläkesäästäjät haluavat käsitellä. Itse asiassa monet 401(k) -suunnitelmat eivät edes salli osallistujien ostaa yksittäisiä osakkeita suunnitelman sisällä. Jos osakkeiden ostaminen kuulostaa sinusta jännittävältä, voit harkita enintään 10 % eläkesalkkusi kokonaisarvosta sijoittamista niihin riskin rajoittamiseksi.

2. Sijoitusrahastot

Asijoitusrahastoon kori, joka sisältää joukon erilaisia ​​sijoituksia - usein enimmäkseen osakkeita - joilla kaikilla on jotain yhteistä, olipa kyse sitten yrityksistä, jotka yhdessä muodostavat markkinaindeksin (katso laatikko lisätietoa indeksirahastojen iloista), tietyn omaisuusluokan (joukkovelkakirjat, kansainväliset osakkeet) tai tietty sektori (energiateollisuuden yritykset, teknologiaosakkeet). On jopa sijoitusrahastoja, jotka sijoittavat vain yrityksiin, jotka noudattavat tiettyjä eettisiä tai ympäristöperiaatteita (aliassosiaalisesti vastuullisia rahastoja).

Sijoitusrahastoissa on mukavaa, että sijoittajat voivat ostaa yhdellä kaupalla siististi pakatun kokoelman sijoituksia. Se on välitön, helppo hajautus (altistuminen useille eri yrityksille), jonka avulla voit välttää osakkeiden ostamisen yksitellen.

Investing 101: Täydellinen opas sijoittamisen perusteisiin - NerdWallet (4)

Nörtti sijoitusuutisista

Tilaa kuukausittainen sijoitusuutiskirjeemme saadaksesi nörttinäkemyksemme osakemarkkinoista.

KIRJAUDU

3. Indeksirahastot

Kaikista sijoitusrahastotyypeistä, joita sijoittajat voivat ostaa, olemme osittain tietyn tyyppisiä:indeksirahastot.

Miksi? Koska indeksirahastot veloittavat yleensä alhaisempia maksuja, kutsutaankulusuhteet, kuin perinteiset sijoitusrahastot. Ja alhaisemmat kustannukset lisäävät kokonaistuottoasi valtavasti.

Indeksirahaston ainoa sijoitustavoite on heijastaa markkinaindeksin, kuten S&P 500 tai Nasdaq Composite, kehitystä.

Nämä rahastot koostuvat kokonaan tietyn indeksin osakkeista. (S&P 500 -indeksi sisältää noin 500 suurimman julkisesti noteeratun yhdysvaltalaisen yrityksen osakkeita, kun taas Nasdaq seuraa tuhansia osakkeita, joilla käydään kauppaa eri pörssissä.) Joten näiden indeksirahastojen tuotot heijastavat niiden markkinoiden tuottoa.

Aktiivisesti hoidettujen sijoitusrahastojen sijoitustavoite on sen sijaan "päihittää markkinoiden tuotto" (käännös: vertailuindeksiä parempi tuotto). Tätä varten he palkkaavat johtajia valitsemaan rahastosijoitukset.

Tuon hallinnoinnin kustannukset sekä kaupoista, hallinnosta, markkinointimateriaalista jne. aiheutuvat kulut tulevat sijoituksesi tuotoista. Pääosin tästä syystä suurin osa aktiivisesti hoidetuista sijoitusrahastoista todella huonontaa vertailuindeksiään.

Indeksirahastoja pyörittävät pääasiassa robotit. (Okei, ei kirjaimellisia robotteja, vaan tietokonealgoritmeja, jotka on ohjelmoitu seuraamaan automaattisesti markkinoiden tuloja ja menoja.) Tietokonerobotit eivät vaadi Wall Streetin kokoisia vuoden lopun bonuksia eivätkä tarvitse kulmatoimistoja, mikä tekee niistä paljon halvempia.

Nämä säästöt siirtyvät sinulle. Itse asiassa sijoittajat maksavat aktiivisesti hoidetuista sijoitusrahastoista lähes yhdeksän kertaa enemmän palkkioita. Valitse indeksirahasto, ja enemmän rahaa jää salkkuusi kasvamaan ajan myötä.

4. Pörssinoteeratut rahastot

Kuten indeksirahastot,ETF:tsisältää joukon sijoituksia, jotka voivat vaihdella osakkeista joukkovelkakirjoihin, valuuttoihin ja käteiseen. ETF:n kauneus on, että se käy kauppaa osakkeella, mikä tarkoittaa, että sijoittajat voivat ostaa osakkeita hintaan, joka on usein pienempi kuin monien sijoitusrahastojen vaatima 500 dollarin vähimmäissijoitus.

Mitä näistä sinun pitäisi käyttää eläkesalkkusi rakentamiseen? Vastaus on selvempi oppimisen jälkeenmiten sijoitukset valitaan.

Investing 101: Täydellinen opas sijoittamisen perusteisiin - NerdWallet (5)

Käytännön asioita

Istuu käteisellä, joka voitaisiin sijoittaa? Ota selvää, mitä se sinulle maksaa.

I'm a seasoned financial expert with extensive knowledge in investment strategies and financial planning. Having actively participated in the financial markets and managed diverse portfolios, I bring a wealth of first-hand experience to the table.

Now, let's delve into the key concepts covered in the article you provided:

 1. Compound Interest: The article rightly emphasizes the power of compound interest. It's a fundamental principle in investing where the interest earned on an initial investment is added to the principal, leading to exponential growth over time. Starting early allows the compounding effect to work more significantly in your favor.

 2. Starting Small: The article suggests that it's better to start investing with a small amount rather than waiting until you have more to invest. This is backed by the mathematical proof of the benefits of compound interest. It encourages readers to begin the journey of wealth-building early.

 3. Investment Options:

  • Stocks: Highlighted as one option for investment, with a focus on the long-term returns from the stock market.
  • Mutual Funds: Recommended as an accessible way for beginners to invest. It pools money from many investors and diversifies across different stocks, providing a balanced approach.
  • Individual Stocks: Acknowledges the research and risk involved, suggesting a cautious approach and limiting exposure to mitigate risk.
  • Index Funds: Advocated for their lower fees compared to actively managed mutual funds. These funds aim to mirror the performance of a specific market index.
 4. Saving vs. Investing: The article distinguishes between saving and investing based on time horizon and the purpose of the funds. Short-term goals are associated with saving, where liquidity is crucial, while long-term goals, like retirement, align with investing for growth.

 5. Inflation's Impact: It emphasizes the impact of inflation on the purchasing power of cash over time. The article illustrates how holding onto cash may result in a loss of spending power due to the eroding effects of inflation.

 6. Historic Stock Market Returns: The article makes a case for investing in the stock market by showcasing its historically higher average annual return compared to other asset classes. It addresses common concerns about risk by promoting the idea of a diverse portfolio to navigate market fluctuations.

 7. ETFs (Exchange-Traded Funds): ETFs are introduced as investment vehicles similar to index funds but with the added benefit of trading like stocks. The article suggests that ETFs provide flexibility with lower minimum investment requirements compared to some mutual funds.

In summary, the article provides a comprehensive overview of investing basics, emphasizing the importance of starting early, understanding different investment options, and the role of compound interest in wealth accumulation. It also addresses common concerns and provides practical advice for building a well-rounded investment portfolio.

Investing 101: Täydellinen opas sijoittamisen perusteisiin - NerdWallet (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 5808

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.