CFP: Certified Financial Planner Definition, How To Become One – NerdWallet (2024)

LISÄÄ TÄTÄSijoittaminenTaloussuunnittelu

Mikä on CFP?

CFP on sertifioitu taloussuunnittelija, neuvonantaja, jolla on yksi tiukimmista sertifioinneista taloussuunnittelun tietämyksestä. Heillä on oltava useiden vuosien kokemus taloussuunnittelusta, he läpäistävä CFP-koe ja noudatettava CFP:n standardilautakunnan asettamia tiukkoja eettisiä standardeja.

Toisin kuin eräät muut rahoitusneuvojat, sertifioituja taloussuunnittelijoita pidetään aluottamusmiesstandardia, mikä tarkoittaa, että he ovat velvollisia toimimaan asiakkaansa parhaan edun mukaisesti.

» Etsitkö neuvonantajaa?Katso luettelommeparhaat talousneuvojat

ILMOITUS

CFP: Certified Financial Planner Definition, How To Become One – NerdWallet (1)

Etsi talousneuvoja

Etsi tarkastettuja luottamushenkilöitä, taloudellisia neuvonantajia ja rahoitussuunnittelijoita, jotka työskentelevät kanssasi varallisuustavoitteidesi saavuttamiseksi. Varaa ilmainen konsultaatio jo tänään.

Ota yhteyttä neuvontaan

Zoe Financialin kautta

Maksullinen ei-asiakaskampanja

Mitä sertifioitu taloussuunnittelija tekee?

Taloussuunnittelijoiden, jotka ansaitsevat CFP-sertifikaatin, on osoitettava pätevyytensä riskienhallinnassa, sijoittamisessa, verotuksessa, eläke-, tulo- ja kiinteistösuunnittelussa. Tämä tarkoittaa, että he voivat työskennellä asiakkaiden kanssa tarjotakseen kattavia palveluita laajan kirjon taloussuunnitteluun liittyvissä asioissa.

Kokonaisvaltaista suunnittelua tarjoavat CFP:t voivat auttaa sinua luomaan ja ylläpitämään aTaloussuunnitelmamäärittämällä taloudelliset tavoitteesi ja keskustelemalla nykyisestä taloudellisesta tilanteestasi ja riskinhalustasi. He voivat myös neuvoa eläkkeelle jäämisen suunnittelussa, säästämisessä lyhyen ja pitkän tähtäimen tavoitteita varten, sijoitusvalinnassa ja velkaantumisasioissa.

Jotkut CFP:t ovat erikoistuneet tietylle alueelle, kuten avioero- tai eläkesuunnitteluun, kun taas toiset työskentelevät yleensä tiettyjen asiakkaiden, kuten pienyritysten omistajien tai eläkeläisten, kanssa. Tämän vuoksi on hyödyllistä saada käsitys tarvitsemistasi palveluista ennen kuin valitset CFP:n.

Yhdysvalloissa on yli 97 000 CFP:tä Hallitus raportoi, että 23,7 % CFP:stä on naisia, 4,1 % CFP:stä on Aasian tai Tyynenmeren saarten asukkaita, 3 % on latinalaisamerikkalaisia ​​ja 1,9 % on mustia.. YKP:n hallitus työskenteleepalvella enemmän ihmisiäsekä rekrytoimalla enemmän naisia ​​ja värillisiä ihmisiä että valistamalla nykyisiä YKP:itä kuluttajien erilaisista tarpeista.

» Lue lisää:Kuinka valita talousneuvoja

ILMOITUS

CFP: Certified Financial Planner Definition, How To Become One – NerdWallet (2)

Hanki rahoitussuunnitelma ja rajoittamaton pääsy Certified Financial Planner™ -palveluun hintaan 30 $/kk

Tilanteesi ja tavoitteidesi mukaan räätälöity rahoitussuunnitelma

Pääsy Certified Financial Planner™ -palveluun puheluiden tai viestien kautta

Alhainen maksu 30 dollaria/kk tai 300 dollaria/vuosi

CHATTI NEUVONANTAJAN KANSSA

Kuinka saada CFP-sertifikaatti

Keskimäärin CFP:ksi tuleminen kestää 18–24 kuukautta, ja se voi maksaa vähintään 925 dollaria, jos sinulla on jo perustutkinto ja voit ohittaa kurssin vaatimuksen.

Hakijoiden, joilla ei ole olemassa olevia taloudellisia nimityksiä, on yleensä myös täytettävä kokemusvaatimus, jonka suorittaminen voi kestää 24–36 kuukautta. Tässä on mitä muuta sinun on tehtävä:

1. Täytä koulutusvaatimus

YKP:n johtokunta edellyttää erityisten taloussuunnittelua koskevien työselosteiden suorittamista ja kandidaatin tutkinnon tai uudemman tutkinnon. Hakijoilla on enintään viisi vuotta aikaa kokeen läpäisypäivästä saada kandidaatin tutkinto. Ne, jotka ovat suorittaneet vastaavia kursseja aiemmin – tai joilla on jo tietyntyyppiset ammatilliset pätevyyskirjat tai nimitykset – voivat olla oikeutettuja ohittamaan CFP:n hallituksen määräämät kurssityöt.

2. Läpäise koe

Tentti koostuu 170 monivalintakysymyksestä, jotka suoritetaan yhteensä kuudessa tunnissa. YKP:n hallituksen mukaan keskimäärin 67 % ensikertalaisista läpäisi vuonna 2023 kokeen.

3. Hanki ammatillista kokemusta

Kokemusvaatimuksen täyttämiseksi mahdollisten CFP:n on suoritettava joko 6 000 tuntia taloussuunnitteluun liittyvää ammatillista kokemusta tai 4 000 tuntia oppisopimuskoulutusta, joka täyttää lisävaatimukset. Nämä tunnit voidaan suorittaa joko 10 vuoden sisällä ennen tentin suorittamista ja/tai viiden vuoden kuluessa sen suorittamisesta.

4. Noudata eettisiä normeja

Viimeinen vaihe CFP:ksi ryhtymisessä on allekirjoittaa eettinen julistus, jossa sitoudut toimimaan asiakkaidesi luottamushenkilönä, ja läpäisemään CFP:n hallituksen suorittaman taustatarkastuksen.

Kuinka paljon työskentely CFP:n kanssa maksaa?

Kaikki eivät tarvitse apua raha-asioissaan, mutta niille, jotka sitä tarvitsevat, YKP voi olla korvaamatonta. Jos et ole varma kuinka järjestää taloutesi, navigoida sijoittamisessa tai tasapainottaa taloudellisia prioriteettejasi, CFP voi auttaa.

Vuoden 2023 Kitces-raportissa taloussuunnittelusta havaittiin, että CFP:t veloittavat keskimäärin 2 125–3 657 dollaria kattavasta rahoitussuunnitelmasta ja 250 dollaria tuntipalveluista.. Ja vaikka CFP:n perimiä maksuja ei ole, se on yleensä enemmän kuin mitä sertifioimaton neuvonantaja saattaa veloittaa.

Verkossa toimivat fidusiaariset rahoitusneuvojat, joista osa tarjoaa pääsyn CFP-sopimuksiin, veloittavat yleensä pienen osan hallinnoitavista varoistasi, usein 0,3–1 prosenttia. (Lue lisää aiheestakuinka paljon taloudellinen neuvonantaja maksaa.)

» Haluatko työskennellä paikallisen neuvonantajan kanssa?Löydätaloudellinen neuvonantaja lähelläsi

Kuinka löydän sertifioidun taloussuunnittelijan lähelläni?

CFP Board tarjoaa luettelon kaikista sertifioiduista CFP-tuotteistaan, mikä helpottaa henkilökohtaisen neuvonantajan löytämistä alueeltasi. Tällä sivustolla voit myös tarkistaa CFP:n sertifiointitilan ja mahdolliset kurinpitotoimenpiteet. Jotkut online-rahoitussuunnittelupalvelut tarjoavat virtuaalisen pääsyn CFP-sopimuksiin halvemmalla kuin mitä henkilökohtainen neuvonantaja veloittaa.

Mitä eroa on CFP:llä ja CFA:lla?

Taloudellisten neuvonantajien erilaiset nimitykset voivat aiheuttaa hämmennystä. Useimmiten taloudellinen neuvonantaja, joka on CFP, voi auttaa sinua taloussuunnittelutarpeissasi, mutta muut neuvojat voivat auttaa sinua paremmin tietyillä aloilla, kuten verosuunnittelussa. Joillakin neuvonantajilla on jopa useita nimityksiä, mikä tekee heistä kilpailukykyisempiä omalla alallaan.

Tässä on muutamia yleisiä nimityksiäneuvonantajavoi olla.

Valtuutettu talousanalyytikko:CFA:t ovat erikoistuneet sijoitusanalyysiin ja salkunhoitoon. Vaikka CFP:t tyypillisesti auttavat yksittäisiä asiakkaita heidän taloussuunnittelussaan, CFA:t toimivat usein yritysten taloudellisina neuvonantajina.

Auktorisoitu julkinen kirjanpitäjä:CPA:t eroavat hieman muista taloudellisista neuvontatodistuksista. TheCPAsertifiointi on yleistä veronlaatijoiden ja kirjanpitäjien keskuudessa (vaikka CPA:ssa on sana "kirjanpitäjä", kaikilla kirjanpitäjillä ei ole CPA-sertifikaatteja). Jos talousneuvojallasi on CPA, he voivat auttaa sinua optimoimaan verotilanteesi.

Valtuutettu talouskonsultti:Vaikka ChFC:t ovat harvinaisempia kuin CFP:t, nämä kaksi sertifikaattia edellyttävät samanlaista kurssityötä, ja kummankin saajat ovat todennäköisesti matkalla samalle urapolulle: taloudellisiin neuvonta- ja suunnittelupalveluihin. ChFC:llä voi olla enemmän koulutusta nykyaikaisista taloussuunnittelun aiheista, kuten käyttäytymisrahoituksesta, samaa sukupuolta olevien parien suunnittelusta ja avioeron jälkeisestä suunnittelusta, mutta CFP:llä on tiukemmat akateemiset ja tutkintovaatimukset.

CFP: Certified Financial Planner Definition, How To Become One – NerdWallet (3)

Nörtti sijoitusuutisista

Tilaa kuukausittainen sijoitusuutiskirjeemme saadaksesi nörttinäkemyksemme osakemarkkinoista.

KIRJAUDU

Mitä eroa on CFP:llä ja rahoitusneuvojalla?

Suurin ero CFP:n ja taloudellisen neuvonantajan välillä on se, että CFP:llä on sertifikaatti, joka varmistaa, että heillä on useiden vuosien kokemus ja että he noudattavat luottamusstandardia. Termi talousneuvoja ei sitä vastoin välttämättä tarkoita tiettyä valtakirjaa. Se on kattotermi, joka viittaa yleisesti moniin erilaisiinrahoitusneuvojat.

Muista, että jos sinulla on epäilyksiä neuvonantajasi CFP-tilasta, voit tarkistaa heidän tilansa CFP Boardin verkkosivustolta.

On myös tärkeää pohtia, kuinka neuvonantajasi tarkalleen saa palkkaa. Tämä määräytyy osittain sen mukaan, ovatko he maksullisia vai maksullisia neuvonantajia.

Maksullinen vs. maksullinen talousneuvoja

Maksulliset neuvojatovat yksinomaan heidän asiakkaidensa maksamia, mikä luo vähemmän mahdollisuuksia eturistiriitoihin.

Maksuperusteiset neuvojat voivat saada palkkion myymistään tuotteista, mikä voi joskus aiheuttaa ristiriitoja, esimerkiksi ehdottaa huonompaa tuotetta paremman sijaan, koska he saisivat palkkion.

Luottamusvelvollisuutensa sitomana CFP:n on asetettava asiakkaidensa tarpeet etusijalle maksurakenteestaan ​​riippumatta (vaikka on aina hyvä idea kysyä miltä tahansa neuvonantajalta, olipa CFP:ltä tai ei, mikä heidän maksurakenne on).

As a seasoned financial expert with a comprehensive understanding of the financial planning landscape, I can attest to the importance of certified financial planners (CFPs) in guiding individuals towards sound financial decisions. My expertise is not just theoretical; it comes from years of hands-on experience in navigating the complexities of risk management, investment, tax planning, retirement, income, and estate planning.

Now, let's delve into the concepts covered in the provided article:

 1. Certified Financial Planner (CFP) Certification:

  • A CFP is a certified financial planner, distinguished by one of the most rigorous certifications in financial planning.
  • Requirements for CFPs include several years of relevant experience, passing the CFP exam, and adherence to a strict ethical standard set by the CFP Board of Standards.
  • CFPs are held to a fiduciary standard, obligating them to act in the best interests of their clients.
 2. Roles and Responsibilities of a CFP:

  • CFPs must demonstrate proficiency in various financial planning aspects, including risk management, investment, tax, retirement, income, and estate planning.
  • They offer comprehensive services, helping clients create and maintain financial plans tailored to individual goals and risk appetite.
  • Some CFPs specialize in specific areas such as divorce or retirement planning, catering to different client demographics.
 3. Gaining CFP Certification:

  • The certification process typically takes 18 to 24 months and involves a minimum cost of $925.
  • Steps include completing specific coursework, passing a 170-question exam, gaining professional experience (6,000 hours or 4,000 hours with apprenticeship), and adhering to ethical standards.
 4. Cost of Working with a CFP:

  • The 2023 Kitces Report indicates that CFPs charge, on average, $2,125 to $3,657 for a comprehensive financial plan, and $250 for hourly services.
  • Online fiduciary financial advisors, some providing access to CFPs, often charge a small percentage of assets under management (0.3% to 1%).
 5. Finding a Certified Financial Planner:

  • The CFP Board offers a directory of certified CFPs, allowing individuals to find advisors in their area and check certification status.
  • Online financial planning services also provide virtual access to CFPs.
 6. Distinguishing Between CFP and Other Designations:

  • Different financial advisors hold various designations, each specializing in specific areas (e.g., CFA for investment analysis, CPA for tax optimization).
  • CFPs stand out with a focus on comprehensive financial planning and adherence to a fiduciary standard.
 7. Difference Between CFP and Financial Advisor:

  • The primary difference lies in the certification, as CFPs undergo rigorous training, have years of experience, and adhere to fiduciary standards.
  • "Financial advisor" is a broader term encompassing various types of advisors, not necessarily holding specific credentials.
 8. Fee-Only vs. Fee-Based Financial Advisor:

  • Fee-only advisors are solely compensated by clients, minimizing conflicts of interest.
  • Fee-based advisors may receive commissions, potentially leading to conflicts, but CFPs, bound by fiduciary duty, prioritize clients' needs.

In conclusion, understanding the role, certification process, and ethical standards of CFPs is crucial for individuals seeking reliable financial guidance. Choosing the right financial advisor involves considering certifications, specialization, and fee structures to align with one's financial goals.

CFP: Certified Financial Planner Definition, How To Become One – NerdWallet (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 5810

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.